California makirulle
Det er ikke klart, hvor california makirullen stammer fra, men normalt tilskrives den Ichiro Mashita, som i 1970'erne var sushi-kok på en japansk restaurant i Los Angeles.
Den klassiske sushivariant er simpel at lave og den cremede avocado går godt sammen med krabbekødet.
Ingredienser
- 1 noritang-plade
- 50 g krabbestænger
- sushiris (kogt efter anvisning på pakken)
- avocado overhældt med lidt citron
- agurk (skrællet og i tændstikstykker)
- evt. lidt mayonnaise
Pak din sushi bambusmåtte ind i cellofan.
Læg en kugle af sushirisen midt på noritangen og glat den ud så den dækker tangpladen. Lad ca. 2 cm være fri foroven til at lukke med.
Skær krabbestænger, avocado og agurk i aflange stykker og læg dem lidt under midten af rullen.
Tilføj evt. lidt mayonnaise.
Rul dernæst rullen fra bunden af. Når du når en halv omgang trykker du godt til så fyldet bliver liggende. Dernæst ruller du færdig.
Fugt de sidste 2 cm. af noritangen og brug dem til at "lime" rullen.
Når du har lavet rullen skæres den i 6-8 stykker. Jeg foretrækker dem tynde, da det er flottest og nemmest at håndtere med et par spisepinde.
- Publiceret d.
- 17.01.11.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Japansk mad ›
- Sushi