Enkel græskartærte
Græskartærte lavet med italiensk twist med parmesan, ricotta ost og rucola som drysses på toppen. Tærten passer rigtigt godt til andre retter, men kan også serveres som en ret i sig selv. Så kan ingredienserne fordobles.
Ingredienser
til 4 personer- 2 løg
- 400 g græskar
- 2 æg
- 120 g parmesanost ost
- 200 g ricotta
- olivenolie
- salt
- peber
- rucola
- 1 tærtedej
Læg den færdige tærtebund i bunden af en tærteform.
Skær løgene i skiver og svits dem i olie. Skær græskar i små stykker og hæld det sammen med løgene. Lad det simre indtil græskaret er mørt.
Blend blandingen i en blender eller lignende. Tilsæt æg, revet parmesan, ricotta ost og blend videre. Lad det køle af inden det smages til med salt og peber. Hæld blandingen ned over tærtebunden i formen. Derefter sættes den ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter.
Når tærten er færdig kan den pyntes med skyllet rucola, hvis man ønsker dette.