Wok med rejer
Denne fyldige wokret er spækket med smag. Rejerne suger den kraftige marinade til sig og østerssaucen giver det samlede smagsindtryk dybde og umami.
Wokken er velegnet som hverdagsret. Den er nem at lave og mættende uden at være tung.
Ingredienser
til 4 personer- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- gul peberfrugt (eller orange peberfrugt)
- 1 broccoli
- 1 løg
- 1 grøn chili
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 1⁄2 spsk sojasauce
- 1 spsk østerssauce
- salt
- peber
- ca. 30 rejer (store)
Marinade
- 2 spsk sojasauce
- 1 hvidløg (presset)
- 1 tsk ingefær (revet)
- et par dråber citronsaft
- evt. lidt chilipulver eller friskhakket chili
Start med at lave marinaden. Først lægges rejerne uden skal i en skål eller lignende. Derefter hældes sojasovs og citron over. Pres hvidløget ud over og tilsæt ingefær og chili. Bland dette godt sammen så alle rejerne er dækket af lidt marinade.
Dæk skålen til og lad indholdet trække i køleskabet i mindst 2 timer.
Når rejerne har stået længe nok opvarmes olie i en wok. Tilsæt derefter hakket grøn chili og hakket hvidløg.
Når det har stået i nogle minutter, kan rejerne sammen med marinaden og løg skåret i ringe tilsættes. Lad det stå og simre i nogle minutter inden skåret paprika og broccoli tilsættes.
Smag til med sojasovs, østerssovs, salt og peber.
Server retten med f.eks. kogte nudler eller ris.