Fedtfattig porretærte
Porrer og broccoli er grøntsager, som ofte går igen i tærteopskrifter. Deres konsistens, milde smag og smukke grønne farve passer nemlig godt til den klassiske tærte.
Denne udgave er en sundere variant, da der bruges hytteost og fuldkornstærtedej. Let at lave i hverdagen, smuk på et buffetbord.
Ingredienser
- 1 fuldkornstærtedej (kan købes færdig i et supermarked)
- 3 porrer
- 200 g broccoli
- 500 g hytteost
- 4 æg
- salt
- peber
Kog broccolien i 2 minutter og lad det derefter dryppe af.
Tryk tærtedejen ud i tærteformen. Rens porrerne og skær dem i skiver. Fordel skiverne og de kogte broccolistykker over tærtedejen.
Rør hytteost, æg, salt og peber sammen og hæld det over tærtefyldet. Bag porretærten i ovnen ved 220 grader i 40 minutter.