Minestronesuppe
Minestronesuppe er en velkendt suppe, som kan laves i mange varianter. Denne opskrift er af den sundere slags og skiller sig ud med sine gode grøntsager. Retten kan serveres som hovedret.
Ingredienser
til 5 personer- 300 g bacon i terninger
- 2 løg (grovhakkede)
- 3 fed hvidløg (finthakkede)
- 2 squash i halve skiver
- 3 gulerødder i terninger
- 3 kartofler i skiver
- 2 knoldsellerier skåret i stænger
- 1 hoved spidskål (snittet)
- 150 g ærter
- 3 tomater skåret i små firkanter
- 1 ds røde bønner (skylles og lægges i kold vand inden tilberedning)
- 2 spsk rosmarin (hakket)
- 2 spsk persille (hakket)
- 2 l vand
- salt
- peber
- parmesanost
- pasta
Kom lidt olie en stor gryde og varm op. Tilsæt løg og hvidløg og lad dette simre et par minutter inden bacon, squash, gulerødder, kartofler, selleri, tomater, bønner, rosmarin og persille også kommes i. Hæld kogende vand i og lad suppen stå og småkoge i lidt over en time.
Kom kål og ærter i og kog suppen yderligere i suppen 25 minutter inden servering. Husk at smage til med salt og peber, samt lidt parmesan i toppen.
Pastaen kan enten koges op sammen med suppen til slut, eller man kan koge det hver for sig og blande det i som man ønsker efterfølgende.