Risotto med spinat
Her er en fyldig og god risotto opskrift som kan serveres til utallige retter og altid smager lige godt. Det er de gode ingredienser med bl.a. spinat og pinjekerner som gør denne ret til en smagsoplevelse.
Ingredienser
til 4 personer- 1 1⁄2 dl risottoris
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 2 dl hvidvin
- ca. 1 l grøntsagsbouillon (varm)
- 150 g spinat
- 100 g parmesanost
- 60 g pinjekerner (ristede)
- salt
- peber
Skræl løg og hvidløg og hak dem. Smelt smørret i en gryde, sauter løgene heri sammen med risottorisen. Tilsæt hvidvin lidt af gangen under stadig omrøring. Vinen skal trække ind i risene før næste omgang vin tilsættes.
Gør det samme med grøntsagsbouillon (dette tager ca. 45 min). Risen skal til slut have en cremet konsistens, men stadig være al dente. Samtidig ristes pinjekernerne lidt på panden. Spinaten skylles og hakkes. Kom dette i risottoen og rør rundt.
Tilsæt revet parmesan og smag til med salt og peber. Afslut med at tilsætte pinjekernerne.
Risottoen serveres mens den er rygende varm for at få den allerbedste smagsoplevelse.