Rødbedesalat med æble
En fantastisk opskrift på rødbedesalat, hvor rødbederne skæres i tern og bages i ovnen og dernæst blandes med æble, persille og sesamfrø.
Ingredienser
til 2 personer- 3 rødbeder (ca. 500 gram)
- 4 spsk olivenolie eller sesamolie
- salt
- peber
- 1 bdt persille
- 1 æble
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk sesamfrø (gerne en blanding af hvide og sorte)
Skræl rødbederne og skær dem i grove tern. Kom dem i en plasticpose og hæld halvdelen af olien i. Så er det nemt at fordele olien på rødbedeternene.
Fordel ternene på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Lad ternene køle af.
Hak persillen. Skræl æblet og skær det i grove tern (husk at fjerne kernehuset). Dryp citronsaft over æbleternene, så de ikke bliver brune.
Bland rødbede- og æbleternene sammen med persille og resten af olien.
Rist sesamfrøene let på en tør pande og drys dem over rødbedesalaten ved servering.
Se også:
God råkost med revet rødbede og æble