Fastelavnsboller med remonce
Disse fantastiske fastelavnsboller er med remonce i midten og med glasur på toppen som det sig rigtigt hører til.
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 200 g smør
- 50 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 1⁄2 kg hvedemel
Remonce
- 150 g smør
- 150 g sukker
Glasur
- 1 pasteuriseret æggehvide
- flormelis
- evt. kakaopulver
Start med at lave dejen
Lun mælken. Den skal ikke være varm - bare lun. Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt, smør, sukker, æg og salt. Rør rundt til sukkeret er opløst.
Ælt melet i lidt af gangen.
Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted i en halv times tid.
Lav remoncen og form fastelavnsbollerne
Rør smør og sukker godt sammen til en remonce.
Del dejen i 3 lige store dele, og skær hver del i 6 lige store stykker. Form dem til boller og tryk en fordybning midt i bollerne med en finger.
Fyld remoncen i bollernes fordybninger
Bag fastelavnsbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 14 minutter. Lad bollerne køle af.
Pynt med glasur
Lav glasur af pasteuriseret æggehvide og flormelis og evt. kakaopulver.
Kom glasuren i en plastikpose, og klip et lille hjørne af posen. Så er det nemt at presse glasuren ud på fastelavnsbollerne.
Se også:
Gammeldags fastelavnsboller med creme