Fastelavnsboller med creme
Boller op og boller ned. Til fastelavn hører de obligatoriske fastelavnsboller. Overrask dine børn, din kæreste eller dine venner ved at servere hjemmebag i traditionens ånd.
Disse indeholder creme med vanilje og pyntes med chokoladeglasur - Resultatet er indbydende og dekorativt på kaffebordet.
Ingredienser
til 12 stk- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 25 g sukker
- 1 knsp salt
- 1 æg
- 100 g smør
- 250 g hvedemel
Creme
- 4 æggeblommer
- 1 tsk vaniljesukker
- 35 g sukker
- 2 tsk hvedemel
- 1⁄4 l mælk
Glasur
- 1⁄2 pasteuriseret æggehvide (eller vand)
- flormelis
- kakaopulver
Lun mælken så den er ca. 35 grader. Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, salt, æg og smør. Rør hvedemelet i. Dæk dejen med et viskestykke og sæt den til hævning et lunt sted i 30 min.
Del dejen i to og skær hver del i 6 stykker, som formes til boller. Brug tommelfingeren til at trykke en fordybning midt i fastelavnsbollerne, så der er plads til cremen.
Pisk æggeblommer, vaniljesukker, sukker og mel sammen. Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og varm den igennem, indtil den har fået en tykkere konsistens.
Kom en skefuld creme i hver bolle og bag bollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 13 min.
Når fastelavnsbollerne er kølet lidt af, kan de pyntes med glasur, som laves af æggehvide (eller vand) blandet med flormelis. Hvis du ønsker en brun glasur kan du tilsætte kakaopulver.
Fastelavnsbollerne er bedst mens de er friskbagte, men ellers kan de lige lunes inden servering.