Ølis
Prøv noget nyt og kombiner to gode ting - øl og is. To ting, som går bedre i spænd end man umiddelbart skulle tro.
Humlen fra øllet tilføjer den søde, fyldige flødeis en bitter note og det giver en interessant, speciel oplevelse af is, som de fleste (desværre) er ubekendte med.
Ingredienser
- 1⁄2 l mørk øl (f.eks. stout eller porter)
- 3 spsk brun farin
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 1⁄2 l fløde
Bring øl og farin i kog i en gryde. Lad det koge ind til en tredjedel, så det får en tykkere sirupagtig konsistens. Lad ølsiruppen køle af.
Pisk æggeblommerne til skum. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Vend æggemassen og flødeskummet sammen (det skal ikke piskes, men vendes forsigtigt sammen). Vend den afkølede sirup i.
Frys isen i en ismaskine i 1 time og server umiddelbart derefter. Isen kan opbevares i fryseren, men den er bedst når den er frisklavet.