Kødsovs med bacon
Pasta med kødsovs er en velkendt ret og vellidt af voksne som børn. Dette er en klassisk variant, som er meget nem at lave. De sprøde baconstykker tilføjer kødsovsen ekstra smag og bid.
Opskriften egner sig godt til et aftensmåltid i den travle hverdag, hvor maden skal være lækker, men ikke for besværlig eller tidskrævende.
Ingredienser
- 1 pk bacon
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 10 champignoner
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- ca. 1 dl rødvin
- basilikum
- oregano
- salt
- peber
Skær baconen i små stykker og steg dem på en pande. Læg baconstykkerne på et stykke køkkenrulle så alt overflødigt fedt suges op.
Riv eller hak løget fint og svits det på en pande eller i en gryde.
Skær champignonerne i skiver og kom dem på panden/i gryden.
Kom det hakkede oksekød i og steg til det har ændret farve.
Pres hvidløget i og krydr med salt og peber.
Hæld tomatpuré, hakkede tomater samt rødvin i.
Krydr med basilikum og oregano
Rør baconstykkerne i kødsovsen.
Lad det stå og simre i ca. 15 minutter på svag varme.
Server kødsovsen med valgfri pasta.