Wok med svinekød
Wokretter er gode og nemme at lave til hverdag og denne wok med svinekød er ingen undtagelse.
Retten er en interessant kombination af ingredienser. Den indeholder både kød, grøntsager og frugt, så der er masser af substans og næring, for ikke at tale om et væld af kulørte smagsindtryk blandet i wokken.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g svinekød i strimler
- 2 mangoer (modne)
- 1 squash
- 6 spsk appelsinjuice
- 4 spsk sojasauce
- 1 rød chili (hakket)
- 3 fed hvidløg (presset)
- 2 spsk ingefær (revet)
- 1 rødløg
- 2 peberfrugter
- lidt citronmelisse (hakket)
- sesamfrø
- ca. 10 stk babymajs
Læg svinekødet i en marinade lavet af juice, olie, sojasauce, ingefær og hvidløg. Lad dette stå i køleskabet nogle timer inden tilberedning.
Kom kødet sammen med marinaden ned i en forvarmet wok og tilsæt rødløget når kødet er ved at være gennemstegt.
Peberfrugt og squash skæres i terninger og tilsættes i wokken efter nogen minutter sammen med babymajs. Lad dette stå 10 minutter på mellem varme.
Imens skrælles mangoerne og frugtkødet skæres fra stenen. Skær derefter frugtkødet i aflange stykker og kom det i wokken sammen resten. Lad blandingen stege i yderligere nogle minutter hvorefter salt, peber og citronmelisse tilsættes.
Når retten serveres kan det anbefales at strø lidt sesamfrø over hver portion. Serveres med ris eller nudler.