Laks i fad med rodfrugter
Herlig ovnret med rodfrugter og fløde som steges i et fad med saftige laksefileter. En sund hverdagsret alle kan lave.
Ingredienser
til 4 personer- 4 laksefileter
- 4 gulerødder
- 2 pastinakker
- 3 rødbeder
- 2 rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 1⁄2 dl madlavningsfløde
- 2 spsk rosmarin (hakket)
- 2 spsk citronmelisse (hakket)
- salt
- peber
Start med at gøre rodfrugterne klar
Skræl alle grøntsagerne, og skær dem i små firkanter eller skiver.
Kom dem i en ildfast form, og hæld olie og madlavningsfløde over.
Krydr med salt og peber samt halvdelen af rosmarinen og citronmelissen.
Sæt det i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Læg laksen i fadet og bag retten færdig i ovnen
Krydr laksefileterne med den sidste halvdel af rosmarinen og citronmelissen samt salt og peber. Obs! Laksefileterne skal være tøet op, hvis de er købt frosne.
Læg laksefileterne ovenpå rodfrugterne i fadet.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere 15 minutter, til laksen er gennemstegt.
Servér f.eks. med:
God sovs til laks og andet fisk