Fiskegryde
En fiskegryde som rigtigt giver varmen. Gryden indeholder flere ingredienser som giver en fantastisk smag og serverer man den sammen med ris eller kartofler, mætter retten endnu mere.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g torsk
- 5 dl fiskebouillon (kraftig)
- 2 1⁄2 dl madlavningsfløde
- 2 peberfrugter (eventuelt en rød og en gul)
- 2 rødløg
- 2 porrer
- ca. 10 grønne asparges
- 2 pastinakker
- lidt olie
- 1 potte frisk dild
- salt
- peber
Vask og rens porrerne. Skær den nederste og øverste del på hver porre væk før de efterfølgende skæres i 1 cm tykke skiver. Rødløgene del es i to og skæres i skiver. Svits disse i lidt olie i en gryde eller på en stor pande.
Efter nogle minutter hældes varmt bouillonvand over og det koges op. Tilsæt fisken som skal være renset og skåret i mindre stykker. Dette koges sammen med resten indtil kødet har fået en hvid farve og er gennemkogt. Tilsæt resten af grøntsagerne og fløden. Lad dette stå og småkoge i 10 minutter inden gryderetten smages til med salt og peber. Drys over med hakket dild.
Serveringsforslag: Hæld fiskegryden over brune ris eller kogte kartofler, så mætter retten mere.