Fastelavnsboller med marcipanremonce
God klassisk opskrift på fastelavnsboller med marcipanremonce, som kan drysses med sukker, nødder eller mandelsplitter efter smag.
Dej
- 200 g smør
- 300 g mel
- 3 spsk sukker
- 2 æg
- 50 g gær
- 1 spsk vand
Fyld
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 125 g marcipan
Pynt
- æg (eller mælk eller kaffe)
- perlesukker (eller flormelis)
- evt. mandelsplitter (eller hakkede nødder)
Smuldr gæren i en lille skål. Kom sukker og vand over og rør lidt til gæren bliver flydende.
Smuldr smørret i melet.
Kom gæren og de 2 æg i og ælt dejen sammen. Kom eventuelt ekstra mel i, hvis dejen er for fedtet da den skal kunne rulles ud.
Ælt eller rør fyldet sammen.
Del dejen i 2 og rul ud til 2 rektangler. Skær den udrullede dej ud i firkanter (8-10cm) og kom lidt fyld på hver firkant. Saml dejen omkring fyldet.
Pensl fastelavnsbollerne med æg, mælk eller kaffe og drys med perlesukker og mandelsplitter eller hakkede nødder.
Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade og lad dem hæve ca. 45 minutter med sammenføjningen nedad.
Bages ved 200 grader i 10-15 minutter afhængig af tykkelse.