Jordbærsorbet
Jordbær er med deres friskhed, sødme og smukke farve en yndet ingrediens i desserter. Og det med god grund.
Selvom det ikke er sæson for jordbær, skal du ikke snydes for oplevelsen - Sorbeten kan sagtens laves med frosne jordbær.
Ingredienser
til5 personer
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
9 personer
10 personer
15 personer
20 personer
- 400 g jordbær (friske eller frosne)
- 1 dl vand
- 150 g sukker
- 1 dl glukosesirup (kan erstattes med sukker)
- 2 pasteuriserede æggehvider
Kog vand og 2/3 af sukkeret sammen, så sukkeret bliver opløst. Tag gryden af varmen og rør glukosesirup i.
Blend sukkermassen sammen med jordbær og lad "jordbærgrøden" køre ca. 20-30 min. i en ismaskine (afhængig af om du bruger henholdsvis frosne eller friske/optøede jordbær).
Pisk æggehvider og resten af sukkeret sammen til en stiv masse. Vend massen i jordbærsorbeten og lad den køre yderligere 30 min. i ismaskinen eller til den har den ønskede konsistens.
Velbekomme.