Engelske Korsboller med kanel
Prøv denne skønne opskrift på traditionelle engelske korsboller. Der er til 12 bløde og velsmagende boller som serveres bedst frisk fra ovnen med syltetøj eller smør.
Ingredienser
til 12 personer- 600 g hvedemel
- 1 1⁄2 tsk salt
- 50 g sukker
- 50 g gær
- 300 ml mælk
- 50 smør
- 150 g rosiner
- 100 g appelsinskal
- 2 tsk mixed spice (hvis man ikke kan finde dette bruges en blanding af kanel, allehånde og muskatnød)
- 2 æg
Melmasse
- 110 g mel
- 4 1⁄2 spsk vand
- 1 spsk sirup eller honing til glasur
Hæld lunkent mælk i en skål og opløs gæren heri. Rør så smør, let slåede æg, sukker, salt og mixed spice.
Herefter røres melet i lidt af gangen indtil dejen er blød og god at arbejde med. Læg dejen på en let melet overflade og arbejd langsomt rosiner og appelsinskal ind i dejen indtil det er godt mikset sammen.
Ælt dejen i 5-10 minutter eller indtil den er glat og elastisk. Læg dejen i en skål smurt med smør eller olie og vend dejen så fedtstoffet dækker hele overfladen.
Dæk med et rent håndklæde eller viskestykke og lad det hæve indtil det er dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time. Slå dejen ned og form til 12 lettere flade boller. Placer dem på en plade med bagepapir og sørg for at der er nok plads imellem dem til at de kan hæve.
Skær et kors på toppen af hver bolle med en skarp kniv og dæk dem igen med et viskestykke. Lad dem hæve i 30 minutter.
Lav melmassen ved at blande mel og vand sammen i en skål indtil blandingen er glat. Tilsæt mel eller vand for at få den rigtige konsistens (hverken for tyk eller flydende). Kom det i en pose og klip det ene hjørne og lav et kors på toppen af hver bolle
Bag i midten af ovnen på 200 grader i 10 minutter eller indtil de er gyldne. Pensel med opvarmet sirup eller honning før servering.