Valnødder i honning
Valnødderne tilføres en dejlig, rund sødme fra honning og vanilje samt et syrligt anstrøg af citron. Let tilbehør, som lyser op på bordet og ikke tager meget ekstra tid at tilberede. Kan også sagtens laves nogle dage inden servering.
Ingredienser
til 1 glas- 100 g valnødder
- 2 dl honning
- 1 citron
- 1 dl vand
- 1⁄2 vaniljestang
Sådan laver du valnødder i honning
- Kom valnødderne i ovnen ved 180° i 10-15 min. (der kan være stor forskel på ovne, så hold godt øje med, at nødderne ikke branker).
- Hæld dem ud i et viskestykke og brug det til at gnide det yderste lag af nødderne. Det er nemlig bittert.
- Pres citronsaften ud af citronen og hæld det i en gryde. Del vaniljestangen på langs og tag vaniljekornene ud. Put både stangen og kornene i gryden. Ibland honning, vand og valnødder.
- Kog blandingen op og lad den derpå snurre ved svag temperatur i 15-20 min. Det er færdigt, når det er kogt sammen til en tyk substans.
- Tag vaniljestængerne fra og hæld valnødderne i honning på glas.
Tip:
Servér f.eks. valnødderne som tilbehør til et lækkert ostebord.
Næringsindhold
pr. 100 gram | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 378 kcal | 1651 kcal |
Kulhydrat | 56 g | 247 g |
Protein | 4 g | 16 g |
Fedt | 15 g | 66 g |