Sesamdressing
Rigtig lækker sesamdressing med soja, hvidløg og masser af sesamfrø. Den smager virkelig godt som dressing til salater eller som dyppesauce til f.eks. rispapirruller og sushi.
Ingredienser
- 2 spsk sesamfrø (gerne en blanding af hvide og sorte)
- 2 spsk sesamolie
- 3 spsk sojasauce
- 1 spsk hvidvinseddike eller limesaft
- 1 spsk sukker
- 1 fed hvidløg
- peber
Sådan laver du sesamdressingen
Rør sesamfrø, sesamolie, sojasauce og eddike (eller limesaft) sammen i en skål.
Tilsæt sukker og rør, til det er opløst.
Pres hvidløget i sesamdressingen, og smag den til med peber.
Tip:
Du kan med fordel riste sesamfrøene på en tør pande, inden du kommer dem i dressingen - så træder sesamsmagen lidt ekstra frem.
Se også:
Hjemmelavet goma dressing