Chokoladeostekage
Denne chokoladeostekage er både tiltænkt osteelskere, men bestemt også dem der ikke er så meget for den spise. Ostekagen med chokolade smager nemlig ikke af ost, men er med til at give den søde chokolade et strejf af syrlighed på den rigtig gode måde.
Ostekagen ("cheesecake") stammer oprindeligt fra det gamle Grækenland, hvor OL-atleter blev forkælet med ostekage, men i dag findes ostekagen både i en amerikansk, engelsk, italiensk og fransk variant.
Bund
- 150 g smør
- 250 g Digestive kiks
- 1 spsk kakaopulver
Fyld
- 600 g flødeost (philadelphia)
- 200 g bitter chokolade (evt. kogechokolade)
- 3 æg
- 3 æggeblommer
- 1⁄2 spsk kakaopulver blandet med 1 spsk varmt vand
- 2 1⁄2 dl sukker
- 2 spsk kagecremepulver
- 2 1⁄2 dl creme fraiche
Topping
- 2 1⁄2 dl piskefløde (pisket)
- 100 g bitter chokolade (evt. kogechokolade)
- 2 spsk sirup
Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Knus kiksene i en pose f.eks. med en kagerulle. Bland de knuste kiks sammen med smørret og kakao. Læg det ned i en springform (ca. 22-26 cm i diameter). Fordeles jævnt over bunden. Sæt formen i fryseren mens resten af kagen tilberedes.
Kom flødeost, æg, æggeblommer, sukker og cremepulver i en bageskål. Pisk det godt sammen. Smelt chokoladen i vandbad og tilsæt så chokoladen til den piskede blanding. Tilsæt også kakao som skal være rørt sammen med 1 spsk varmt vand. Kom creme fraichen i og pisk igen massen sammen.
Tag bunden til kagen ud af fryseren og hæld massen med chokoladefyld over kiksebunden. Eftersom kagen skal bages i vandbad er det vigtigt at kageformen er tæt. I tillæg skal formen dækkes udvendig først med plastfolie og derefter med alufolie for en sikkerheds skyld. Sæt formen i en dyb bradepande som er fyldt med kogende vand. Vandet skal kunne hlavdelen af formen i højden.
Sæt derefter bradepanden i en forvarmet ovn ved 175 grader i 50-55 minutter. Tag den derefter ud og lad den køle af. For det allerbedste resultat skal kagen (når den er afkølet) sættes i fryseren natten over.
Lav topping/glasur næste dag ved at smelte chokoladen og sirup over vandbad. Den smeltede masse piskes i sammen med den allerede piskede piskefløde. Kom dette på toppen af kagen. Så har du en fantastisk dessert fuld af dejlig chokolade og ostesmag.