Vegansk gulerodssuppe med chili
Her kan du finde opskriften på en lækker vegansk gulerodssuppe med chili, der både er velsmagende, sund og indbydende at se på.
Den flotte orange suppe med rød chili og grønt rosmarin på toppen er en æstetisk flot oplevelse, som både er velegnet til en kold hverdagsaften eller som en del af menuen, når der skal være fest.
Ingredienser
til 2 personer- 8 gulerødder
- 2 løg
- 1 rød chili
- 2 kartofler
- 1 l vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 2 dl sojamælk
- frisk rosmarin
- salt
- peber
Skræl og hak løgene. Flæk chilien på langs og fjern frøene med en kniv. Hak derefter chilien i mindre stykker og steg dem i en gryde med lidt olie (læg eventuelt nogle til side til senere brug).
Gulerødderne og kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Tilsæt disse i gryden sammen med vand og bouillon. Kog det op og lad suppen stå og koge i mindst 15 minutter indtil grøntsagerne er blevet helt møre.
Brug en stavblender til at mose suppen med. Tilsæt derefter sojamælk og eventuelt de sidste stykker chili, som koges med i nogle minutter inden lidt hakket frisk rosmarin tilsættes. Smag suppen til med salt og peber.
Servér suppen med brød eller salat til.