Smørrebrød med æg og rejer
Smørrebrødet er en dansk klassiker og særligt smørrebrødet med æg og rejer er et hit blandt os danskere. Tilføj cremet hjemmerørt mayonnaise på toppen, da det er med til at give det sidste touch til denne frokostanretning.
Ingredienser
til 4 personer- 2 skiver rugbrød
- 2 æg
- 100 g rejer i lage
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- ca. 1 1⁄2 dl rapsolie
- lidt salt
Kog æggene i 8 minutter og lav mayonnaisen imens. Kom de pasteuriserede æggeblommer i en skål og pisk dem sammen med lidt salt. Tilsæt olien lidt efter lidt mens der piskes. Det er vigtigt at der kun tilsættes lidt olie af gangen, så æggeblommerne kan nå at absorbere det. Når mayonnaisen har fået en passende konsistens smages den til med salt.
De kogte æg pilles og skæres i skiver (brug evt. en æggedeler).
Skær brødskiverne i halve, og anret æg, rejer og mayonnaise ovenpå.