Marinerede kyllingespyd
Rigtig lækre kyllingespyd med en marinade, der giver virkelig meget smag til kyllingen. Du kan lave dem på grillen eller i ovnen.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g kyllingefilet eller kyllinginderlår
Marinade
- 2 spsk olie eller flydende stegemargarine
- 4 spsk ketchup
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk paprika
- chilipulver efter smag
- salt
- peber
Evt. grøntsager såsom:
- 100 g champignoner skåret i skiver
- 1 peberfrugt skåret i mundrette stykker
- 1 1⁄2 rødløg skåret i både
- 100 g cherrytomater
Sådan laver du de marinerede kyllingespyd
- Bland olie/margarine, ketchup, brun farin, paprika og evt. chilipulver sammen til en marinade. Krydr med salt og peber.
- Skær kyllingen i mundrette stykker, og bland dem godt sammen med marinaden. Lad kyllingestykkerne trække i marinaden i minimum 1 time i køleskabet.
- Hvis du bruger grillspyd af træ, lægges de i vand, så der ikke går ild i dem, hvis de skal tilberedes på grillen.
- Sæt de marinerede kyllingestykker på spyddene. Du kan enten lave spyd kun med kylling, eller spyd med skiftevis stykker af kylling, champignon, peberfrugt, rødløg og tomat.
- Grill kyllingespyddene ca. 12-14 minutter på grillen (vend undervejs). Vil du stege dem i ovnen, skal de have ca. 25 minutter ved 200 grader.
Se også:
Honningmarinerede kyllingespyd