Vegansk bønnegryde
Dejlig ret som både er enkle at lave og ekstremt velsmagende. Nogle af de friske ingredienser man skal bruge er kartofler, squash, kidneybønner og røde linser.
Ingredienser
til4 personer
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
- 2 rødløg
- 3 stave bladselleri
- lidt olie
- 1 l grøntsagsbouillon
- 4 kartofler (mellemstore)
- 4 gulerødder
- 1 1⁄2 squash
- 1 ds kidneybønner
- 100 g røde linser
- 5 tomater
- 2 tsk frisk rosmarin (hakket)
- 1 tsk spidskommen
- salt
- peber
Skræl og hak rødløget. Vask selleristavene og del dem i to på langs før de skæres i skiver. Steges i olie i en gryde i 4-5 minutter. Tilsæt bouillonvand og kog op. Skræl kartoflerne og gulerødderne skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden og kog med i 5 minutter. Squash og tomater skæres og tilsættes sammen med kidneybønner og linser.
Lad det hele stå og småkoge under låg i 15-20 minutter før bønnegryden serveres som den er eller eventuelt med og/eller brød til.
Husk at smage til med krydderier.