Grove pølsehorn
Opskrift på pølsehorn lavet med fuldkornshvedemel. Perfekt til frokost og til at fryse ned.
Ingredienser
til 24 stk- 50 g gær
- 6 dl vand
- 4 spsk olie
- 1 tsk salt
- 2 dl fuldkornshvedemel (kan man bruge mere fuldkornsmel?)
- 750 g hvedemel
- 12 pølser
- evt. lidt mælk til pensling
Hæld vandet i en skål og smuldr gæret deri. Tilsæt olie og salt.
Rør fuldkornsmelet i og rør derefter det almindelige hvedemel i lidt af gangen.
Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 20 minutter.
Del dejen i 3 lige store dele. Drys lidt mel ud på bordet, og rul hver dejklump ud til en flad cirkel (ca. ½ cm tyk). Skær cirklen lodret igennem, vandret igennem og diagonalt igennem på begge leder således at cirklen bliver til 8 "lagkagestykker".
Skær pølserne i halve og rul en halv pølse ind i hvert dejstykke.
Pensl pølsehornene med lidt mælk eller sammenpisket æg. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Se også: Sunde pølsehorn med grøntsager
Kan man bruge mere fuldkornsmel?
Ja, det kan man godt. Se evt. disse fuldkorns pølsehorn, hvor der bruges lige meget fuldkornsmel og hvedemel. Du skal dog passe på med at bruge mere fuldkornsmel end det, for så bliver pølsehornene kedelige.