Salat med røget makrel
En dejlig og lidt anderledes salat end man måske er vant til med røget makrel, æg og ristede rugbrødstern.
Ingredienser
- 120 g røget makrelfilet
- 50 g vårsalat
- 1⁄2 rødløg
- 12 cherrytomater eller lignende
- 4 æg
- 4 skiver rugbrød
- 3 spsk olie
Dressing
- 1 dl olie
- 2 spsk sød sennep (f.eks. Dijon)
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk akaciehonning
Skyl salaten og kom den i en skål. Hak rødløget og skær tomaterne i kvarte, og kom dem i skålen.
Skær rugbrødet i tern og rist det i olie på en pande. Kog æggene i 7 minutter (fra vandet koger).
Fjern skindet fra makrelfileten, og skrab fedtlaget af med en kniv. Pil makrellen fri for ben, bræk den i mindre stykker og kom den i salaten.
Rør dressingen sammen. Pil æggene og skær dem i kvarte.
Servér salaten og anret med æggebåde, brødcroutoner og dressing.