Engelsk Julekage
Tag det bedste fra den engelske jul med i vores danske juletradition ved at bage denne fantastiske julekage.
Glem alt om december måneds stress over julegaver og hyg dig med at lave kagen sammen med eller til dem, du holder af.
Er den færdig i god tid, kan du gøre som englænderne og tælle ned til julen, mens du doserer brandy over kagen.
Ingredienser
- 100 g rosiner
- 250 g sultanarosiner
- 200 g cocktailbær (halveret)
- 100 g appelsinskal (hakket, fås i bøtte f.eks. Dr. Oetker)
- 6 spsk brandy
- appelsinskal (revet, fra en økologisk appelsin)
- juice (fra en økologisk appelsin)
- 200 g smør
- 200 g muscovadosukker
- 5 æg
- 100 g tørrede figner (hakket)
- 100 g tørrede abrikoser (hakket)
- 100 g paranødder
- 100 g valnødder
- 1 tsk mixed spice (kan man ikke finde det, kan en blanding af kanel, allehånde og muskatnød bruges)
- 1⁄4 tsk vaniljeessens
- 300 g hvedemel
Rosiner, sultana rosiner, cocktailbær, hakket appelsinskal, figner, abrikoser, brandy, revet appelsinskal samt juice blandes sammen i en stor skål. Lad evt. blandingen stå og trække natten over for en kraftigere smag.
Forvarm ovnen til 150°C og beklæd bund og sider af en 23 cm kageform med bagepapir.
Smør og sukker piskes sammen til en jævn masse i en stor skål. Pisk så et æg i ad gangen. Tilsæt de tørrede frugter, nødder, krydderi og vaniljeessens. Det hele blandes sammen.
Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør det hele godt sammen.
Kagedejen hældes i formen og udlignes med en ske. Lav en lille fordybning i midten.
Kagen bages i 2-3 timer eller indtil den er bagt igennem (test med en strikkepind om dejen hænger fast eller ej). Dæk evt. kagen til med bagepapir hvis den begynder at blive for brun.
Kagen tages ud og stilles til afkøling. Først når kagen er helt afkølet fjernes den fra formen. Prik evt. små huller i den med en kødnål, inden den pakkes ind i film og sølvpapir og placeres i en kagedåse.
Hæld 2 spsk brandy over kagen hver uge op til jul, indtil du er klar til at dekorere og servere den.