Pastasalat med bacon
Pastasalat er en klassiker og dette er en simpel, men lækker og farverig af slagsen.
Umami betyder velsmag og kaldes den femte grundsmag. I denne ret opnås umami ved brugen af den røgede, stegte bacon og det gør hele forskellen.
Ingredienser
til 2 personer- 250 g pasta
- 300 g røget bacon
- 6 gulerødder
- 1 rødløg (lille)
- evt. sorte oliven
- evt. lidt frisk rosmarin
Dressing
- 2 spsk mangochutney (uden klumper)
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 dl olie
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skær baconen i grove tern og steg dem på en pande.
Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Pil rødløget og hak det fint. Hak også rosmarinen.
Når baconternene er gyldne og sprøde tages de af panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
Bland den kogte pasta med gulerod, rødløg, oliven og rosmarin.
Rør en dressing af mangochutney, hvidvinseddike og olie eller se andre forslag til pastasalat-dressing her.
Server pastasalaten med dressingen og drys med den sprøde bacon.