Moussaka med bacon
Hvorfor ikke lave en dejlig moussaka med bacon, kartofler, oksekød og hakkede tomater.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kartofler
- 500 g oksekød
- 2 spsk olie
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 knsp peber
- 2 dl mornaysauce
- 8 skiver bacon
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem i en gryde med vand i ca. 10 minutter eller til de er møre.
Brun oksekødet i halvdelen af olien i en anden gryde. Hak løg og hvidløg og kom dem i gryden. Tilsæt de hakkede tomater. Smag til med peber.
Smør et ildfast fad med resten af olien. Hæld vandet fra de kogte kartofler, og fordel dem i fadet. Hæld halvdelen af mornaysaucen over.
Fordel oksekødsblandingen ovenpå, og hæld dernæst resten af mornaysaucen over. Læg skiver af bacon på toppen.
Bag i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, eller til baconskiverne er gyldne.
Moussaka med bacon er en "tung" ret, så servér en frisk salat til.