Ingefærsorbet
Kan man kombinere ingefær og is spørger du nok dig selv, men ja det kan man sagtens!
Ingefær har været dyrket i flere tusind år, og er kendetegnet ved den knoldede rodstok, som både kan anvendes i madlavning, men også som naturmedicin mod sygdomme og muskelskader. I denne opskrift giver vand og sukker et sødt touch til ingefæren, som sammen med limesaften giver et fantastisk resultat.
Ingredienser
til 4 personer- 3 dl sukker
- 3 dl vand
- 120 g ingefær
- 2 økologiske limefrugter
- evt. mynte (blade)
Kog vand og sukker sammen i en gryde. Skær skrællen af ingefæren og skær ingefæren i tynde skiver. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og ingefærskiverne kommes ned i gryden. Riv desuden skallen af limefrugterne ned i gryden. Lad blandingen trække i køleskab i 20 minutter.
Tilsæt saften fra limefrugterne og si blandingen over i en skål.
Kør ingefærsorbeten på ismaskinen til den har den ønskede konsistens.
Hvis du ikke har en ismaskine, kan du stille sorbeten i fryseren og røre i den løbende, så den ikke krystaliserer.
Pynt evt. med mynteblade ved servering.