Banancupcakes
Cupcakes - en kagedille der er kommet for at blive!
Det er kun fantasien, der sætter grænser, når man kaster sig ud i cupcakes, og denne opskrift på banancupcakes, må du simpelthen bare prøve. Banan kombineret med den lækre chokoladefrosting er det rene guf og perfekt til børnefødselsdagen eller andre hyggelige stunder.
Ingredienser
til 15 stk- 100 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g sukker
- 2 æg
- 1⁄2 dl mælk
- 200 g hvedemel
- 1⁄2 tsk natron
- 1 spsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 2 bananer
Chokoladefrosting
- 100 g mørk chokolade (70%)
- 120 g smør
- 150 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt
- bananchips
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk smør og vanillesukker sammen til det er cremet. Pisk sukkeret i lidt af gangen indtil massen er let og luftig. Pisk æggene i et af gangen.
Bland mel, natron, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
Skræl bananerne og mos dem med en gaffel.
Rør skiftevis lidt af melblandingen, mælken og bananmosen i sukkerblandingen indtil det hele er blandet sammen.
Fyld cupcake-dejen i muffinsforme - de skal kun være halvt fyldte, da de hæver meget under bagningen.
Bag i ovnen i ca. 20 minutter eller til de begynder at blive gyldne.
Lad de nybagte cupcakes køle helt af og lav glasuren imens.
Smelt chokoladen ved svag varme (evt. over vandbad, så den ikke brænder på).
Pisk flormelis, vanillesukker og smør sammen i en skål. Lad chokoladen køle af til stuetemperatur inden den piskes i sukkerblandingen. Pisk indtil frostingen har den ønskede konsistens, og smør den til sidst på de afkølede cupcakes.
Pynt med de tørrede bananer.