Thaimad med kylling og kokosmælk
En herlig og klassisk thairet med kylling og grøntsager.
Ingredienser
til 4 personer- 3 peberfrugter
- 1 squash
- 1⁄2 hoved broccoli
- 2 bdt forårsløg
- 2 stilke citrongræs
- 3 spsk olie
- 2 tsk karrypasta (grøn eller rød)
- 600 g kyllingebryst eller lignende
- 4 dl kokosmælk
- 1 limefrugt
- evt. majsstivelse til jævning
Skær peberfrugterne i grove tern. Flæk squashen på langs. Fjern kernerne ved at skrabe dem ud med en ske. Skær squash og broccoli i mundrette stykker, og forårsløgene i tynde strimler. Snit citrongræsstilkene meget fint. Skær evt. kyllingen i mindre stykker.
Kom olien i en meget varm wok eller gryde. Tilsæt karrypasta og svits kyllingen deri. Når kyllingestykkerne er svitset på alle sider tilsættes peberfrugt, squash, broccoli, forårsløg og citrongræs.
Lad grøntsagerne svitse et par minutter før kokosmælken og saften fra limefrugten tilsættes. Skru ned på middel varme og lad retten simre et par minutter. Saucen kan evt. jævnes med lidt maizenamel eller lignende.
Server med ris, nudler eller pasta og evt. sød chilisauce.