Smørrebrød med roastbeef
Smørrebrød er en dansk opfindelse, som i al sin enkelthed består af brød smurt med smør eller fedt belagt med pålæg, grønt og diverse dressingstyper. Et af de mere populære stykker smørrebrød som du kan finde opskriften på her, er roastbeef med remoulade og ristede løg.
Det saltede kød kombineret med den syrlige remoulade og de knasende ristede løg giver et perfekt og æstetisk frokostmåltid.
Ingredienser
til 4 personer- 4 skiver rugbrød
- 8 skiver roastbeef
- salat (blade)
- 100 g revet peberrod
- agurkesalat
- remoulade
- ristede løg
- 4 skiver tomater
- 4 skiver appelsin
- karse
- smør
Skyl først salaten og lad det dryppe af.
Find 4 tallerkener frem og placér en skive rugbrød på hver og smør et tilpas lag smør på. Læg den afdryppede salat på skiverne så hele brødet er dækket. Bladene skal helst vende den samme vej så den stilkede ende kan gemmes under roastbeefen samtidig med, at den ”bølgede” ende stikker ud i den anden side.
Læg nu to stykker roastbeef på hvert smørrebrød. De skal være en smule forskudt af hinanden og helst dække hele det ”forreste” stykke af smørrebrødet.
Lav to striber remoulade langs midten af smørrebrødet og drys de ristede løg over. Byg nu smørrebrødet op fra salat-siden, ved at lave en linje med peberrod og dernæst agurkesalat. Pynt med en skive tomat og appelsin som er skåret halvt igennem, så de kan twistes og placeres på toppen af smørrebrødet.
Slut af med lidt karse på toppen, og smørrebrødet er nu klar til at blive serveret.