Vegetarisk lasagne
Lasagne er en ret de fleste elsker, da det smager godt, er let at gå til og med fordel kan laves i større portioner, som så efterfølgende kan fryses ned til en anden god gang.
Her kan du finde opskriften på den italienske specialitet i en anden variant - nemlig en vegetarisk lasagne.
Denne ret indeholder en masse af de gode grøntsager, er rig på vitaminer og mineraler, og smager i det hele taget bare fantastisk!
Ingredienser
til 1 fad- 2 bk champignoner
- 1 porre
- 250 g spinat
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olie
- 14 lasagneplader
- 3 brikker tomatpassata (der kan også bruges flåede tomater)
- 3 spsk oregano
- 1 terning grøntsagsbouillon
- salt
- peber
- 700 g hytteost
- revet mozzarella
Rens og snit porre og champignon.
Skyl spinaten og pil stilkene af.
Svits champignon og porre i olie.
Kom tomatpassata i en gryde. Kom knust hvidløg, oregano, grøntsagsbouillon, salt og peber i tomatsaucen og varm den godt igennem.
Smør et ildfast fad.
Herefter lægges lasagnen sammen. Start med tomatsauce, herefter lasagneplader, hytteost, revet mozzarella, champignon, porre og spinat.
Slut med et lag tomatsauce.
Bages i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 40 minutter.
Herefter kommes der revet mozzarella ovenpå og lasagnen bages 5-10 minutter mere.