Salat med rabarber
Er du på jagt efter en frisk salat med rabarber, er der her en, som du helt sikkert vil synes rigtig godt om. Salaten der udover rabarber blandt andet indeholder den cremede feta, går rigtig godt i spænd med den syrlige rabarber.
Salaten er eminent til de fleste retter, og er en herlig forårs/sommersalat, da rabarber har sæson fra april til midt på sommeren.
Ingredienser
til 2 personer- 50 g mandler
- 3 rabarber
- 100 g rørsukker
- 100 g blandet salat
- 1 rødløg
- 50 g feta
- timian
Rist mandlerne på en tør pande til de begynder at tage farve. Lad dem derefter køle helt af.
Skyl rabarberne og skær top og bund af. Skær rabarberne i mundrette stykker, og kom dem i en gryde med rørsukker. Lad det simre ved svag varme indtil sukkeret er opløst og rabarberstykkerne begynder at blive bløde (de må ikke koges helt ud)
Skær rødløget i tynde strimler, og hak de afkølede mandler.
Bland salat, rødløg, feta, mandler, rabarberstykker (og evt. en lille smule af væden) og timian sammen i en skål.
Servér eventuelt et lækkert brød til.