Vegetariske fatayer
Fatayer er en lille brødpakke, der som oftest indeholder oksekød og/eller fyld af spinat, og som oftest bliver spist i de mellemøstlige lande som Tyrkiet og Libanon.
Disse vegetariske fatayer med spinat minder dog mest af alt om de græske fatayer, der udover at bestå af spinat består af feta og pinjekerner. I denne opskrift er feta og pinjekerner dog udskiftet med mozzarella og mandler.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
- 1 1⁄2 dl vand
Fyld
- 250 g spinat
- 1 rødløg
- 100 g mozzarella ost
- 20 mandler
- 1 fed hvidløg
- 4 cherrytomater
Sigt mel i en skål og tilsæt salt, olie og vand. Ældt det hele sammen og lad det hvile i 30 minutter.
Skyl spinaten og hak den groft. Sauter den i lidt olie på en pande indtil den er faldet sammen, og lad den køle af i en skål.
Hak rødløg, mozzarella og mandler og kom det i skålen sammen med revet hvidløg og groft hakkede tomater.
Sæt ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud, så tynd som mulig og skær den ud i firkanter af 8x8 cm. Fordel fyldet og fold dejen over fyldet til en trekant. Luk kanterne sammen, f.eks. med en gaffel.
Sæt fatayerne i ovnen og bag dem i 12-15 minutter eller til de er gyldne.
Server f.eks. som snack eller tilbehør til en suppe, eller sammen med en god salat.