Jordskokkepuré
Jordskokker er en fortræffelig vintergrøntsag, er kendetegnet ved den knoldede facon og er forholdsvist svære at gøre rene. Til gengæld smager de fantastisk, er rig på vitaminer og mineraler, og kan både spises i utilberedt og tilberedt tilstand. I tilberedt tilstand får jordskokker en sød og jordagtig smag, hvilket denne jordskokkepuré er et sandt bevis på.
Puréen kan serveres sammen med et hav af fiske - og kødretter.
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 løg
- 180 g jordskokker
- 1 æble
- 2 dl hvidvin
- 1 dl vand
- salt
- peber
Skræl jordskokkerne og skær dem i tern. Pil og hak løget. Svits jordskokker og løget i smør i en kasserolle.
Skræl og skær æblet i tern og kom dem i kasserollen sammen med vand og hvidvin. Lad det simre indtil jordskokkerne er møre og blend det. Smag derefter til med salt og peber.