Rabarbertrifli
I denne rabarbertrifli forenes de sur-søde rabarber på skønneste vis med sprøde makroner, blød vaniljecreme og fed fløde. Kort sagt en fantastisk dessert.
Ingredienser
til 2 personer- 250 g rabarber
- 50 g sukker
- 14 makroner (små)
- 1 dl piskefløde
Vaniljecreme
- 2 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 2 tsk majsstivelse
- 1⁄2 vaniljestang
- 2 dl letmælk
Sådan laver du rabarbertrifli
Skær top og bund af rabarberne. Skyl rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Kom stykkerne i en gryde sammen med sukker og lad det simre ved svag varme til rabarberne er næsten udkogte. Det skal helst være lidt flydende, så der kan evt. tilsættes en smule vand, hvis rabarbergrøden er for tyk.
Vaniljecreme
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en anden gryde. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Pisk kornene i cremen og pisk derefter mælken i lidt af gangen.
Bring gryden i kog mens der piskes. Når konsistensen er blevet tyk tages gryden af varmen, så vaniljecremen kan køle af (evt. i køleskabet).
Pisk fløden til flødeskum. Knus makronerne groft.
Anretning af triflien
Anret rabarbertriflien i portionsglas. Først et lag rabarbergrød i bunden. Dernæst et lag med de knuste makroner, efterfulgt af et lag med den afkølede vaniljecreme. Til sidst et lag flødeskum.
Se også:
Denne mega lækre æbletrifli - den er slet ikke til at stå for.
Tip til en nemmere trifli
Hvis det skal være nemmere og hurtigere at lave triflien, kan du bytte den kogte vaniljecreme ud med denne lækre råcreme:
Råcreme med vanilje
Næringsindhold for rabarbertriflien
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 657 kcal | 1314 kcal |
Kulhydrat | 85 g | 169 g |
Protein | 11 g | 22 g |
Fedt | 29 g | 59 g |