Kartoffelgratin
Cremet kartoffelgratin med flødeost og små tern af rød peber og løg samt en perfekt afslutning i form af smeltet ost.
Ingredienser
til 3 personer- 300 g kartofler
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 100 g flødeost (f.eks. pikantost)
- salt
- peber
- 100 g revet ost
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Hak løget og skær peberfrugten i tern.
Bland kartofler, løg, peberfrugt og flødeost sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
Kom blandingen i et ildfast fad og bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Drys revet ost over og bag kartoffelgratinen yderligere et kvarter.
Server som tilbehør til diverse hovedretter.
Næringsindhold for kartoffelgratinen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 287 kcal | 861 kcal |
Kulhydrat | 23 g | 70 g |
Protein | 13 g | 39 g |
Fedt | 15 g | 45 g |