Mangosalat med avocado
En virkelig dejlig og nem mangosalat med avocado og en sennepsdressing, der passer rigtig godt til.
Ingredienser
til 3 personer- 1 mango
- 1 hoved hjertesalat (eller anden salat efter smag)
- 1 rød chili
- 1⁄2 rødløg
- 2 avocadoer
- lidt citronsaft
Dressing
- 2 spsk sennep (helst dijon)
- 2 spsk akaciehonning
- 1 spsk eddike
Sådan laver du mangosalaten
Skræl mangoen og skær den i tern - undgå den hårde kerne i midten.
Skyl salaten og snit den groft.
Flæk chilien på langs og fjern kernerne inde i. Skær chilien i tynde strimler/skiver.
Hak rødløget fint.
Skær avocado ud og bland salaten sammen
Skær avocadoerne over på langs og fjern stenene. Tag det grønne "frugtkød" ud med en spiseske. Skær det i tern. Dryp lidt citronsaft over så avocadoternene ikke blive brune.
Bland salaten sammen i en skål.
Rør sennep, honning og eddike sammen, og servér dressingen til salaten. Du kan også blande dressing og salat sammen umiddelbart inden servering.
Se også:
Spidskålssalat med avocado og mango
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 100 kcal | 287 kcal | 862 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 36 g | 109 g |
Protein | 1 g | 4 g | 11 g |
Fedt | 4 g | 13 g | 38 g |
Kan mangosalaten laves i forvejen?
Jeg ville ikke anbefale at lave hele salaten i forvejen, da avocadoen i så fald bliver brun inden servering.
Man kan dog sagtens snitte de andre ingredienser (mango, hjertesalat, chili og rødløg) og lave dressingen i forvejen og så blot blande det sammen med avocado umiddelbart inden servering.