Cornish Pasty
Lær at lave den traditionelle engelske ret Cornish Pasty ved hjælp af denne opskrift. Den indbagte dej skjuler det lækre, dampende fyld af grøntsager og oksekød. Umiddelbart kan retten forekomme besværlig at gå til, men dejen er lavet af ingredienser, som de fleste har i køleskabet, ligesom fyldet også består af få og velkendte ingredienser. Retten har et interessant udseende og ser flot ud på et middagsbord.
Ingredienser
til 8 personer- 500 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 150 g smør
- 1 dl vand
Fyld
- 100 g knoldselleri
- 4 kartofler (store)
- 2 løg
- 300 g skært oksekød
- salt
- peber
Lav dejen ved at blande æg, salt, smør, bagepulver og vand. Tilsæt melet lidt ad gangen og sørg for at røre hele tiden. Læg dejen på en ren overflade og ælt indtil den er glat og elastisk. Pak den ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i ca. en time.
Skræl og skær knoldselleri og kartofler i tern. Lad dem koge indtil de er møre (ca. 5-10 min.) Skær kød og løg i tern og krydr med lidt salt og peber.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Tag dejen ud af køleskabet og del den i to kugler. Rul den ene ud, brug en lille middagstallerken som skabelon og skær en cirkel ud. Hæld lidt fyld langs midten af cirklens ene halvdel og fold den anden halvdel over. Kanten snores og hjørnerne foldes under, så den er helt forseglet.
Fortsæt denne fremgangsmåde, indtil al dejen og fyldet er brugt.
Børst med æg og læg på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages i 30 min. eller indtil de er gyldne.