Fedtfattige citron cupcakes
Dejlige cupcakes i en fedtfattig udgave så du godt kan tillade dig lige at tage en ekstra på tallerkenen.
Ingredienser
til 12 stk- 200 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1⁄2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 dl æblemos (helst usødet)
- 2 dl kærnemælk
- 3 spsk olie
- 1 æg
- Saft og revet skal fra 1⁄2 økologisk citron
- 1 tsk vaniljesukker
Citronfrosting
- 150 g fedtfattig flødeost eller kvark
- 50 g flormelis
- Saft af 1⁄2 citron
- 50 g smør
- Revet skal af økologisk citron (til pynt)
Forvarm ovnen til 175 grader.
Hæld mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker i en skål, rør sammen og stil til side.
Hæld æblemos, olie og æg i en stor skål og pisk godt.
Rør citronsaft og citronskal i og rør mel blandingen i skiftevis med kærnemælk.
Fordel blandingen i 12 amerikanske muffinsforme og bag i ca. 20 minutter.
Tjek når de er klar ved at stikke en tandstik eller strikkepind i midten af en af dem- tandstikken bør stadig se ren ud, når du fjerner den.
Smelt smørret i en gryde og bland med sukker.
Hæld i en skål og tilsæt flødeost og citron.
Bland godt og lad det stå i køleskabet i en times tid.
Hæld blandingen i en sprøjtepose og pynt hver cupcake. Drys også med lidt revet citronskal.
En mere fedtfattig frosting kan laves ved at blande citron med flødeost og lidt vaniljeessens og placere en klat på toppen af hver kage.