Rød pesto
Er du vant til at købe pesto på glas i et supermarked? Så bør du unde dig selv at opleve pesto som den bør være. Hjemmelavet rød pesto er nemlig SÅ meget bedre end det man køber. Denne er lavet af cherrytomater, pinjekerner og krydderurter.
Ingredienser
- 4 cherrytomater
- 1⁄2 dl revet parmesanost ost
- 1⁄2 rødløg
- 1⁄2 dl basilikum (frisk)
- 1⁄2 dl persille (frisk)
- 1 fed hvidløg
- 40 g pinjekerner
- 2 tsk tomatpuré
- 1⁄2 dl olivenolie
Rist pinjekernerne på en tør pande indtil de er gyldne og hæld dem i en minihakker eller blender sammen med resten af ingredienserne.
Det hele blendes til det har en fin konsistens og stilles i køleskabet.
Tip:
Pestoen har utallige anvendelsesmuligheder. Den kan serveres med pasta, med grønsager eller med kød, men kan også bruges som smørepålæg på brød med nogle skiver af tomat eller agurk.
- Publiceret d.
- 13.08.12.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Pesto