Olivenpesto
Pesto er italiensk og kan tilføje smag til de fleste retter, men kan også bruges blot som tilbehør til noget lækkert brød.
Smagen er bedre og mere gennemtrængende i den du selv laver end i den, man kan købe. Og det er næsten lige så nemt.
De fleste kender grøn og rød pesto og med denne opskrift kan du også prøve en anden, interessant variant - Olivenpesto.
Ingredienser
- 1 dl oliven
- 1⁄2 dl parmesanost
- 1 hvidløg
- 1⁄2 dl olivenolie
- frisk basilikum
- 40 g pinjekerner
Rist pinjekernerne på en tør pande. Stenene fjernes fra oliven og hvidløget hakkes fint.
Det hele hældes i en blender eller minihakker sammen med olivenolie, revet parmesan og lidt frisk basilikum.
Pestoen kan evt. smages til med salt og peber.
- Publiceret d.
- 13.08.12.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Pesto