Blommemarmelade
Blommemarmelade smager fantastisk og er meget let at tilberede. De søde blommer er rige på vitaminer, og er faktisk blevet udråbt som den nye "superfood"! Blommer indeholder nemlig en masse sygdomsforebyggende antioxidanter, som er vigtige for krop og sjæl.
Ingredienser
- 2500 g blommer
- 6 dl vand
- ca. 900 g sukker
- ca. 9 tsk geleringspulver til marmelade
Vask og udsten blommerne.
Kog blommerne med vand til de er godt møre.
Blend blommer og vand (så undgår du klumper og blommeskind).
Tilsæt sukker - smag undervejs om det er tilpas sødt (det bliver sødere, når det bliver koldt, så pust på en skefuld, inden du smager).
Kog det op og tag skummet fra med en ske.
Tag gryden af varmen og pisk geleringspulver, oprørt med lidt sukker, i blommemassen (ligeså meget sukker som geleringspulver) - hvis du vil have marmeladen tyk, bruger du 9 tsk. geleringspulver, og hvis du bedre kan lide den lidt tyndere, bruger du mindre.
Pisk det godt, inden det hældes på rengjorte glas, som du kan skylle i lidt Atamon eller eddike, inden marmeladen hældes i.
Skru låget på.
Opbevares koldt.