Tatar med røget makrel
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man spiser fisk og fiskepålæg flere gange om ugen. Gør du det? Med denne opskrift får du inspiration til at spise makrel på en anderledes måde - Ved at bruge den i tatar. Denne tatar har den karakteristiske smag af røget makrel og med den simple fremgangsmåde, er den velegnet som forret eller som et let måltid i den travle hverdag.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄4 agurk
- 1⁄2 rødløg
- 1 spsk dijonsennep
- 100 g røget makrel
- salt
- peber
Tilbehør
- rugbrød
- æg
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne ud. Hak agurken og rødløget meget fint.
Fjern eventuelt skind fra makrellen, og skrab fedtlaget under skindet af med en kniv. Pil makrelkødet i mindre stykker. Undgå ben.
Rør den røgede makrel sammen med agurk, rødløg og dijonsennep. Smag til med salt og peber.
Kog æggene smilende i 7,5 minutter.
Rist rugbrødsskiver i ovnen, på en tør pande eller på en brødrister. Inden du rister det, kan du evt. stikke nogle rugbrøds-cirkler ud med en madring.
Servér tataren med det ristede rugbrød. Kan evt. portionanrettes i en madring med en rugbrødsskive nederst og tataren oven på. Pynt med smilende æg.