Fedtfattig risalamande med husblas
Fik du ikke lige lavet risengrøden aftenen før? Ingen panik. Denne ris a la mande kan laves på under en time og er sågar både sukker- og fedtfattig. Alligevel smager den sødt og fortræffeligt med det klassiske hint af vanilje.
Ingredienser
til 6 personer- 1 vaniljestang
- 1 1⁄2 dl grødris
- 2 dl vand
- 1⁄2 tsk salt
- 8 dl skummetmælk
- sødemiddel (evt. stevia)
- mandelessens
- 3 blade husblas
- 6 dl A38
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud af den. Kom risene i en gryde, tilsæt vand, salt og vanilje og kog dem under låg. Lad det koge i omtrent 10 minutter. Tilsæt mælk og lad det koge i yderligere 30 minutter.
Tag gryden af varmen og lad risengrøden køle af. Tag en mængde grød fra svarende til 80 gram pr. person. Bland sødemiddel og mandelessens heri. Opblød og smelt husblassen. Tilsæt den.
Bland A38 i og miks det hele nænsomt sammen. Portionsanret til slut ris a la manden eller kom den i en serveringsskål.
Server med lun kirsebærsovs til.