Bruschetta med tomat og ost
Bruschetta er en klassisk italiensk antipasto, altså forret. I denne opskrift serveres de med hakkede tomater, frisk ost og basilikum. Den bløde mozzarella er en perfekt kontrast til de sprøde stykker brød, og de saftige tomater fuldender smagsoplevelsen ved at tilføje friskhed til retten.
Ingredienser
til 4 personer- 8 cherrytomater
- 1⁄2 skalotteløg
- ca. 16 blade frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk citronsaft (friskpresset)
- salt
- peber
- 1 flute
- 125 g mozzarella ost
- evt. 2 fed hvidløg
Sådan laver du bruschetta med tomat og mozzarella
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Hak tomater og løg (fint), og skær basilikumbladene i strimler. Bland de tre ingredienser, og tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
- Skær flute i skiver, og kom dem i den forvarmede ovn, til skiverne er gyldne og sprøde.
- Skær mozzarellaen i skiver.
- Sæt alle tingene på bordet. Så kan man selv sammensætte sine bruschettaer på tallerkenen, og osten forbliver frisk, brødet sprødt, og tomaterne kan vendes i olien lige inden, de kommer på brødet.
Tip:
Hvis det skal være ægte autentisk italiensk bruschetta, kan du gnide de ristede stykker flute med lidt frisk hvidløg.
Se også:
Nem caprese forret med tomat og mozzarella