Squashpasta med pesto og kylling
Squashpasta er genialt til at erstatte den almindelige, hvide pasta med noget sundere. Den tager sig smukt og grønt ud på tallerkenen og pestoen giver ekstra god smag. Fungerer super med kylling og kulørte grøntsager.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g kyllingebryst
- peber
- 6 spsk olivenolie
- 3 rødløg (små)
- 12 cherrytomater
- 1 squash
- 3 spsk pesto (f.eks. basilikumpesto)
Krydr kyllingen med peber og steg den i en tredjedel af olien.
Pil løgene og skær dem i både (undgå at skære for meget af enderne, så er det nemmere at få bådene til at hænge sammen).
Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve.
Skær squashen i meget tynde strimler. Undgå de bløde kerner i midten. Brug evt. en kartoffelskræller eller et mandolin/juliennejern.
Når kyllingen er gennemstegt, tages den af panden, og pakkes ind i sølvpapir, så den holdes varm.
Kom den næste tredjedel af olien på panden, og steg rødløg og cherrytomater deri. Løgene skal have lidt længere tid end tomaterne. Når de er færdige tages de af panden.
Kom resten af olien på panden, og steg squashen ved høj varme i et øjeblik. Det skal nok kun stege et halvt-helt minuts tid. Strimlerne skal være møre, men stadig have bid. Hvis de steges for længe, bliver de bløde og smattede.
Tag panden af varmen og rør pestoen i.
Server straks squashpastaen med den stegte kylling og de stegte tomater og rødløg.