Abrikoskage
I denne abrikoskage, skaber de friske abrikoser og den dejlige vanilje og citronskal en fantastisk smagskombination. Udtrykket er helt klassisk, og opskriften er mormors. Server evt. abrikoskagen med en kop kaffe til.
Ingredienser
til 1 bradepande- 2 økologiske citroner
- 500 g A38
- 2 æg
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 3 tsk bagepulver
- 500 g hvedemel
Topping
- 12 abrikoser
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 40 g mel
- 50 g smør (koldt)
Pynt
- flormelis
- evt. frisk mynte (blade)
Riv skallen af citronerne, og bland det med A38 og æg. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og del kornene med lidt af sukkeret. Kom det i yoghurtblandingen sammen med resten af sukkeret.
Bland bagepulver og mel, og sigt det i dejen. Rør rundt, til dejen er ensartet.
Beklæd en bradepande (40 x 30 cm) med bagepapir, og fordel dejen i formen. Den skal ikke være mere end ca. 2 cm høj.
Skyl abrikoserne, fjern stenene, og skær hver abrikos i otte både. Fordel bådene i dejen.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og skil dem ad med lidt af sukkeret. Kom det op i en minihakker sammen med resten af sukkeret, melet og det kolde smør. Hak det, til det er som pulver. Har du ikke en minihakker, kan du smuldre smørret ud i mel og sukker med fingrene. Drys det på toppen af abrikoserne.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter.
Lad abrikoskagen køle af, og pynt den herefter med sigtet flormelis og evt. friske mynteblade.
Den kan også serveres med lidt creme fraiche.